Tampereen Pettuletut, tuttavallisemmin Petut on alle 30-vuotiaille Pirkanmaalaisille nuorille suunnattu yhteisö, josta on mahdollista löytää samanhenkisiä kavereita vapaa-ajan seikkailuihin.

Pettuyhteisö  

Vuonna 2017 syksyllä starttasi Luontopolulla retkiryhmä innokkaiden eräopasopiskelijoiden johdolla. Ensimmäisessä tapaamisessa oli kymmenkunta osallistujaa mukana, innolla suunnittelemassa tulevaa toimintaa. Ryhmän nimeksi muodostui Tampereen Pettuletut, tuttavallisemmin Petut.  

Vuosien varrella retkiryhmästämme on kasvanut yhteisö, joka kokoaa yhteen samanhenkisiä ihmisiä. Ideoimme yhdessä tulevia tapaamisia ja toimintaa. Toteutamme monipuolista toimintaa päiväretkistä useamman päivän mittaisiin vaelluksiin, teatteriretkistä lautapeli-iltoihin ja neulontapiireihin. Pettujen vahvuus onkin monipuolisuus ja yhdessä tekeminen. Turvallisessa sekä mukavassa porukassa on voimaa ja moni asia tuleekin mahdolliseksi.  

Pettuyhteisössä on mahdollisuus myös päästä tutustumaan erilaisten tapahtumien ja retkien suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä muiden kanssa. Yhteisömme kantavina voimina toimivatkin Pettuohjaajat, vapaaehtoistyöntekijöiden ja vertaisohjaajien ihana porukka, joka mahdollistaa monipuolista toimintaa yhdessä Pettujen kanssa.  

Kenelle 

Yhteisömme toiminta on suunnattu Pirkanmaalaisille nuorille, jotka kaipaavat elämään mielekästä, päihteetöntä, yhteisöllistä tekemistä sekä ihmisiä, joiden kanssa jakaa arkea. Pääosin toimintamme tapahtuu arkipäivisin. Ajoin nuotion äärellä syvennymme elämän peruskysymysten äärelle, mutta paljon myös keskitymme tekemiseen. Erään osallistujan sanoin ”taukoa maailmasta”, kuvaa hyvin tilaa, jossa on lupa hetkeksi ottaa aikalisä arjen haasteisiin, kerätä voimia ja löytää itsessä piileviä vahvuuksia erilaisen tekemisen kautta.  

Vapaaehtoisuus ja maksuttomuus 

Pettutoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit itse päättää mihin tapahtumiin ja kuinka usein osallistut. Yhteisön toiminnasta ja ajankohtaista asioista tiedotamme omissa suljetuissa Pettuyhteisön kanavissa.  

Kaikki toimintamme on osallistujille maksutonta. Tarjoamme kaikki varusteet luonnossa liikkumiseen ja seikkailuihin maksutta kengistä, vaatteista aina makuupusseihin ja telttoihin saakka.  

Miten mukaan? 

Mukaan yhteisöömme pääset ottamalla yhteyttä työntekijöihimme Niinaan tai Miraan, jonka jälkeen sovimme tapaamisen Luontopolulle. Tapaamme kaikki uudet nuoret ennen toimintaan mukaan tulemista. Tutustumisen kautta tulevat tutuksi myös Luontopolun muut toiminnot kuten yksilöohjaus sekä kurssit. Yhdessä jutellaan ja kartoitetaan, voisiko Luontopolku olla se juttu, jota juuri nyt etsit. 

Erään Pettulaisen ajatuksia toiminnasta:

”Antanut mulle mielekästä tekemistä, yhteisöllisyyttä, vertaisuutta, rohkeutta ja uskallusta, itsetuntoa. Herätellyt säännöllisesti uinuvia sosiaalisia taitojani, auttanut hankkimaan työtä. Hyviä edullisia ravitsevia ruokareseptejä, vinkkejä mistä saa edullisesti ulkoiluvaatteita ja vaikka mitä. Elämyksiä, kavereita, lieventänyt monia pelkojani, laajentanut elämänpiiriäni, antanut yhden takuuvarman valopilkun jokaiseen viikkoon. Saanut minut huolehtimaan itsestäni paremmin ja ylipäätään kaikkea hauskaa. Olen myös tavannut tosi monenlaisia mielenkiintoisia keskenään hyvin erilaisia ihmisiä, joista kaikkien kanssa en varmaan näkisi muuten vaan, mutta joiden läsnäolosta porukassa iloitsen suuresti. Niin ja saahan Petuissa myös liikuntaa ja raitista ilmaa, mikä on aina kotiin päin.”

Maanantaisin klo 9–11
16–29-vuotiaille työttömille nuorille suunnattuja avoimia, maksuttomia aamupaloja.

Lue lisää!

Projektipäällikkö
Niina Rautiainen
050 560 4710
niina.rautiainen@etappi.info
Yksilöohjaaja
Mira Kumpula
040 766 8459
mira.kumpula@etappi.info
Vertaistoiminnan ja vapaaehtoistyön koordinaattori
Maria Stendahl
044 729 0909
maria.stendahl@etappi.info

Yhteistyökumppanit