Vapaaehtoistyö Luontopolulla alle 30-vuotiaiden nuorten parissa

Oletko kiinnostunut seikkailuista, luonnossa liikkumisesta, retkeilystä, retkikokkailusta, marjastuksesta, sienestyksestä, hortoilusta, kalastuksesta, liikunnasta, lautapelien pelaamisesta tai vaikkapa käsitöistä? Onko nuorten hyvinvointi lähellä sydäntäsi?

Onko sinulla repussa jokin mielenkiinnon kohde tai erityisosaaminen, jonka haluaisit jakaa toisten kanssa? Haluaisitko olla tekemässä merkityksellistä vapaaehtoistyötä sekä mahdollistaa valonpilkkuja nuorten arkeen?

Etsimme joukkoomme vapaaehtoistyöntekijöitä mahdollistamaan inspiroivaa tekemistä nuorille sekä aikaa nuorten kohtaamiseen.

Nuorten osallisuuden vahvistaminen, yhteisöllisyys, pysähtyminen merkityksellisten asioiden äärelle, monipuoliset kokemukset ihmisenä kasvun tukena sekä voimavarojen vahvistaminen ovat keskeisiä toimintaamme ohjaavia suuntaviittoja.

Vapaaehtoistyön mahdollisuudet Luontopolulla

Luontopolun vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus tulla mukaan mm.

 • Pettuohjaajatiimiin vahvuudeksi, tämä sisältää tapahtumien suunnitteluun, järjestelyyn ja ohjaamiseen liittyviä tehtäviä.
 • Maanantain avoimiin aamupaloihin auttelemaan kaupassa käynnissä, aamupalan esille laitossa ja/tai juttelemaan nuorten kanssa.
 • Yksittäiselle nuorelle retkikaveriksi.
 • Mikäli sinulla itselläsi on jokin idea vapaaehtoistyötehtävästä, jonka kautta haluaisit tukea nuorten hyvinvointia, niin keskustelemme mielellämme lisää uusistakin avauksista.

Luontopolun vapaaehtoistyöntekijänä pääset

 • kohtaamaan huikeita nuoria sekä olemaan mukana mahdollistamassa ikimuistoisia seikkailuita.
 • tekemään mielenkiintoisia ja merkityksellisiä työtehtäviä vapaaehtoistyön parissa.
 • suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa yhdessä nuorten ja muiden Pettuohjaajien kanssa.
 • mukaan ikimuistoisiin seikkailuihin, hetkiin ja retkiin.
 • tuomaan omaa osaamista yhteisön vahvuudeksi. Saat jakaa omaa osaamista ja pääset myös oppimaan yhteisössä uusia asioita muilta yhteisön jäseniltä.
 • tekemään vapaaehtoistyötä, jolla on suora vaikutus nuorten hyvinvointiin. 

Toivomme vapaaehtoistyöntekijöiltämme:

Toivomme, että sinulla on mahdollisuus sitoutua toimintakauteen (syksy tai kevät) mukaan noin kerran kuukaudessa noin 1-6 tuntia. Mukana voit toki olla enemmänkin, mikäli haluat. Toimintamme tapahtuu pääosin arkisin klo 8 - 16 välillä, mutta vapaaehtoistyötä on sovitusti mahdollisuus tehdä myös iltaisin tai viikonloppuisin.

Toivomme, että oma elämäntilanteesi on tasapainossa, jotta sinulla on voimavaroja toimia turvallisena ja tasapainoisena aikuisena yhteisömme nuorille. Vapaaehtoistyöntekijältä edellytämme täysi-ikäisyyttä.

Mitä tarjoamme vapaaehtoistyöntekijöillemme?

 • Työnohjauksellista tukea kuukausittain vapaaehtoistyöhön.
 • Perehdytyksen työtehtäviin.
 • Koulutuksia erilaisin teemoin 1-2 kertaa toimintakauden aikana (mm. EA, turvallisuus, seikkailukasvatus, tapahtumien järjestäminen).
 • Mielenkiintoisia koulutusmahdollisuuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
 • Mahdollisuuden olla osa retkeilevää ja seikkailevaa yhteisöämme sekä tulla mukaan Pettulettujen toimintaan myös silloin, kun et itse ohjaa toimintaa. 
 • Varusteet maksutta lainaan retkille ja reissuille.
 • Kaikki toiminta on myös vapaaehtoisille täysin maksutonta (mukaan luettuna retket ja reissut kokonaisuudessaan).
 • Ennen kaikkea huikean yhteisön, johon tulla mukaan!

Miten mukaan?

Haemme nyt Luontopolun toimintaan syksyn 2023 toimintakaudelle uusia vapaaehtoisia! Valitsemme vapaaehtoistyöntekijät haastatteluiden pohjalta. Haastattelussa kartoitamme kiinnostuksen kohteitasi, mahdollisuutta sitoutua vapaaehtoistyöhön sekä sitä, millaisesta vapaaehtoistyötehtävästä olet kiinnostunut.

Mikäli kiinnostuit, täytä hakulomake tällä lomakkeella. Otamme hakijoihin yhteyttä ja sovimme haastatteluajan.

Syksyn 2023 toimintakaudelle valituille vapaaehtoistyöntekijöille sekä vertaisohjaajille järjestämme seikkailullisen koulutusviikonlopun maastossa ohjaajuuden teemojen sekä seikkailukasvatuksen äärellä 18.-20.8.2023. Toivomme, että erityisesti uudet vapaaehtoistyöntekijät pääsevät osallistumaan koulutusviikonloppuun mukaan. Koulutusviikonloppu antaa hyvä pohjan hypätä mukaan Luontopolun toimintaan!

Mikäli haluat kuulla lisää vapaaehtoistyöstä ja mahdollisuuksista, voit ottaa meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää.  

Maanantaisin klo 9–11
16–29-vuotiaille työttömille nuorille suunnattuja avoimia, maksuttomia aamupaloja.

Lue lisää!

Projektipäällikkö
Niina Rautiainen
050 560 4710
niina.rautiainen@etappi.info
Yksilöohjaaja
Mira Kumpula
040 766 8459
mira.kumpula@etappi.info
Vertaistoiminnan ja vapaaehtoistyön koordinaattori
Maria Stendahl
044 729 0909
maria.stendahl@etappi.info

Yhteistyökumppanit