Luontopolkua eteenpäin -työpajan ryhmistä onnistumisia, oivalluksia, voimavaroja ja vahvuuksia elämään!

Luontopolkua eteenpäin -työpajan toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. Luontopolun palveluissa luonto, liikunta ja toiminnallisuus ovat vahvasti läsnä. Luontopolun toimintaan osallistuminen on nuorelle maksutonta.

Luontopolkua eteenpäin -työpaja järjestää pirkanmaalaisille 16–29-vuotiaille työttömille nuorille kokonaisvaltaista hyvinvointia ja työllistymistä edistävää toimintaa. Luontopolulla nuoren on mahdollista pysähtyä hetkeksi oman itsensä äärelle ja ottaa suuntaa tulevaan.

Luontopolulla uskotaan vahvasti luonnon voimaannuttavaan vaikutukseen terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Luontoympäristö tarjoaa kokonaisvaltaisille pohdinnoille elämästä oivan ympäristön, se rauhoittaa kiireen keskellä ja antaa voimaa tuleviin seikkailuihin elämässä!

”Luontopolulla luonto onkin oivasti valjastettu voimaannuttavaan käyttöön, sillä se toimii muutenkin loistavana peilinä koko tälle kummalliselle elämänpolulle, mitä täällä jokainen tallaa omaan tahtiinsa ja omia reittejään.”

Luontopolkua eteenpäin -työpajan palvelut

Yksilöllinen tuki

Luontopolulla sinulla on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea elämäntilanteesta esiin nouseviin kysymyksiin. Voit tulla juttelemaan työntekijöidemme kanssa ilman lähetteitä tai pitkiä jonotusaikoja. Keskusteluita voidaan käydä myös toimiston ulkopuolella toiminnan lomassa vaikkapa nuotion äärellä taikka luonnossa kävellen.

Oman elämän löytöretkeilijä -kurssit

Järjestämme kokonaisvaltaista hyvinvointia ja työllistymistä tukevia kursseja. Kurssit ovat tarkoitettu sinulle 16–29-vuotias nuori, joka kaipaat tekemistä arkeesi ja pysähtymistä voimavarojen äärelle. Tietoa, vertaistukea ja pohdiskelevia keskusteluja mielenterveyden, arjessa jaksamisen sekä elämänilon tueksi.

Vertaistukitoiminta

”Olisi kiva tehdä jotain, mutta yksin ei tule lähdettyä.” Tule mukaan Luontopolun vertaistukiryhmään. Vertaistukiryhmässä sinulla on mahdollisuus tutustua mukavaan kaveriporukkaan retkeilyn ja luonnossa liikkumisen lomassa. Ryhmän jäsenet pääsevät itse vaikuttamaan ryhmän ja tapaamisten sisältöihin.

Vapaaehtoistyö

Haluaisitko olla edistämässä hyvinvointia yhteiskunnassamme? Luontopolkua eteenpäin työpajan vapaaehtoistoiminnassa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa konkreettisella tavalla nuorten hyvinvointiin mm. toimimalla vertaistukiryhmän ohjaajana tai retkikummina yksittäiselle nuorelle.

Maanantaisin klo 9–11
16–29-vuotiaille työttömille nuorille suunnattuja avoimia, maksuttomia aamupaloja.

Lue lisää!

Projektipäällikkö
Niina Rautiainen
050 560 4710
niina.rautiainen@etappi.info
Yksilöohjaaja
Mira Kumpula
040 766 8459
mira.kumpula@etappi.info
Vertaistoiminnan ja vapaaehtoistyön koordinaattori
Maria Stendahl
044 729 0909
maria.stendahl@etappi.info

Avoin yhteydentotto

 

Yhteistyökumppanit